Thursday, 26 February 2015

Minuman Isotonik Elok Diminum Ketika Cuaca Panas

Assalamualaikum. Salam Sejahtera.

CUACA PANAS BERMULA


Musim panas dah bermula. Berkemungkinan sehingga penghujung Mac. Lama jugak tuh kan. Patutlah sekarang panas terik semacam je. Tapi pagi tadi hujan la sekejap masa nak pergi kerja tapi tanah tak basah pun. Ok la sejuk sikit bumi. Musim panas macam nih memang tekak sentiasa haus je. Kalau tak minum kang tak cukup air pulak dalam badan dah datang penyakit lain pulak. Baik cegah sebelum terkena. Nak pulak cuaca panas nih berkait dengan STROK HABA. Bahaya tau strok haba nih boleh membawa maut.

Biasa kalau cuaca panas Cie memang standby PERFORMANCE DRINK sebab minuman nih paling terbaik setakat nih. Performance Drink nih mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain. Sebab tuh la daku memilih air nih. Air nih biasanya atlit sukan yang minum.



Apakah Performance Drink?

Performance Drink merupakan minuman isotonik yang ISTIMEWA kerana tidak mempunyai karbonat dan kandungan gula yang sangat minima. So kalau pesakit diabetes nak minum memang digalakkan. Yang paling best rasa oren. Kalau minum sekali pasti nak lagi.

Fungsi Performance Drink

Fungsi Performance Drink pulak membantu mengawal paras bendalir didalam badan kita supaya tidak terlalu kering dan tidak pula terlalu banyak. Sebab bila musim cuaca terlalu panas nih kita akan mengalami kekurangan air yang sangat banyak so minuman nih sangat membantu kita.

Apakah Kelebihan Performance Drink?

Kelebihan minuman nih sangat banyak kalau kita bandingkan dengan minuman isotonik yang lain. Antara kelebihan minuman ini ialah:
  1. Minuman Performance Drink nih dicipta bebas gas atau tidak berkarbonat.
  2. Kurang kandungan gula.
  3. Tidak mengandungi lemak dan kolesterol.
  4. Tiada bahan tiruan, pewarna atau pengawet tambahan.
  5. Dirumus KHAS dengan kandungan sodium, potasium dan karbohidrat yang mencukupi.
  6. Mempunyai kadar natrium yang rendah dan membantu mempercepatkan kadar penyerapan cecair (eletrolit) didalam tubuh sekaligus.
  7. Membantu mengatasi masalah dahaga. Sebab itu sangat sesuai diambil ketika berpuasa.
  8. Bersifat isotonik. Jumlah kepekatan karbohidrat yang ada didalam Performance Drink adalah sama dengan darah kita. Ini memudahkan proses penyerapan sekaligus meningkatkan kadar gula didalam darah. Kesannya tubuh akan lebih bertenaga dan cergas.

Siapakah yang Perlu Mengambil Performance Drink


  1. Mereka yang berpuasa.
  2. Mereka yang aktif bersukan.
  3. Mereka yang kurang minum air.
  4. Ibu hamil yang mengalami muntah yang kronik.
  5. Ibu yang menyusukan anak.
  6. Mereka yang kerap mengalami sakit kepala.
  7. Mereka yang kurang sihat seperti demam. selsema, batuk, demam denggi.
  8. Mereka yang mengalami cirit birit.
  9. Kanak 2 tahun ke atas yang mengalami demam. Kanak-kanak 2 tahun ke bawah tidak dibenarkan.
  10. Penggemar minuman isotonik sebab alternatif yang lebih sihat.

Tak sabar nak tunggu my PERFORMANCE DRINK sampai. Baru nak order esok.



Jika berminat nak mencuba sendiri PRODUK SHAKLEE boleh hubungi saya:

Pengedar Shaklee Kuala Lipis dan Seluruh Malaysia
Roziah Muhammad Nor
Double SR Enterprise ( CT 0028861-M )
ID: 890962
Instagram: syafiyahvitashoppe
Emel: syafiyahvitashoppe@yahoo.com
0129755310 (whatsapp/wechat/telegram)


Atau boleh juga hubungi PENGEDAR SHAKLEE SELURUH MALAYSIA



No comments:

Post a Comment