Klasika Kopitiam Ipoh Perak

 KLASIKA KOPITIAM | ROKIAH KOPITIAM

Klasika Kopitiam Ipoh Perak

Pertama kali datang Ipoh terpaksa la google tempat makan untuk breakfast. Kat Ipoh banyak kopitiam tapi bamyak pulak tutup. Maybe sebab weekend tu public holiday. Seeloknya hari cuti la kena buka ramai orang bercuti.

Lepas check out dari MH Hotel Cie meneruskan pencarian kopitiam yang halal sekitar bandar Ipoh. Bila dah jumpa kopitiam tu tutup. Ada jugak yang dah memang tak wujud.

Cari punya cari terjumpa la namanya Rokiah Kopitiam. Kalau tengok dalam google tu banyak menu dan semuanya menarik. So decide nak ke situ jela. Dah sejam rasanya duk pusing Ipoh tu. Husband malas nak mencari dah.

Bila dah jumpa rupanya nama kopitiam tu dah bertukar nama dan pengurusan. Nama barunya Klasika Kopitiam dan menu juga dah lain.

Klasika Kopitiam Ipoh Perak


Klasika Kopitiam Ipoh Perak


Klasika Kopitiam Ipoh Perak


Klasika Kopitiam Ipoh Perak


Klasika Kopitiam Ipoh Perak



Masa masuk dalam kopitiam tu memang terpegun sangat dengan dekorasi sangat klasik sesuai dengan namanya. Cuma menu jela bagi Cie tak sesuai dengan nama kopitiam tu. Biasa kopitiam kan ada pelbagai jenis kopi, ada roti bakar baru la sesuai.

Kat Klasika Kopitiam ni takde menu roti bakar. Ada makanan berat macam mee kari, kuey teow goreng, bihun goreng, kek. Cie tak jadi berbuka Intermitten Fasting (IF). Tengok menu tak sama dengan expectation Cie. Maybe boleh letak nama Klasika Kafe ke lebih sesuai dengan menu.

Masa kami masuk tu tak ramai pun orang. Ada 2 family je yang te tengah makan. Mula-mula Cie ajak husband cari kedai lain tapi sebab masa tu anak-anak dah lapar so makan jela. Anak-anak order mee kari dan husband order bihun goreng.

Klasika Kopitiam Ipoh Perak


Klasika Kopitiam Ipoh Perak


Kena order kat kaunter dan terus buat bayaran nanti makanan akan dihantar ke meja kita.

Cie tak makan. Ootd je dalam kedai tu banyak sudut yang cantik. Instagramble sangat. Decoration memang tip top cuma menu jela kalau betul-betul letak menu kopitiam lagi menarik.

Klasika Kopitiam Ipoh Perak


Klasika Kopitiam Ipoh Perak


Klasika Kopitiam Ipoh Perak


Klasika Kopitiam Ipoh Perak


Klasika Kopitiam Ipoh Perak


Klasika Kopitiam Ipoh Perak


Klasika Kopitiam Ipoh Perak


Klasika Kopitiam Ipoh Perak


Klasika Kopitiam Ipoh Perak


Klasika Kopitiam Ipoh Perak

Kalau nak cuba makanan di sini boleh google je Klasika Kopitiam. Nanti korang boleh waze je. Tak reti jugak nak bagi direction. Cie pun kali pertama juga sampai ke situ.

Parking tepi kopitiam tu full jadinya kena parking jauh sikit dan kena bayar ada yang jaga parking tu. RM2 sekali masuk.

Ada lorong sebelah Klasika Kopitiam tu ada jual macam-macam. Cie hari tu tak beli apa pun ramai orang penuh sesak rimas pulak nak berhimpit-himpit. Kami terus keluar dari situ dan cari dobi kebetulan dekat dengan pasar karat.

Post a Comment

0 Comments