Syawal 1444H - Raya Kedua - BLOG ROZIAH @ CIE

Monday 5 June 2023

Syawal 1444H - Raya Kedua

 2 Syawal 1444H

Masih di kampung rumah ayah. Menu raya kedua pun meriah sampai ke malam. Raya kedua tak sempat nak berjalan raya. Rumah kena serbu dengan saudara mara.

Tema 2 Syawal warna oren pulak. Ni tema masa wedding anak buah husband sebelum puasa dulu. Baru pakai sekali. So repeat pakai raya pulak la. Selalunya pun raya pertama jela baju baru. Raya kedua dan seterusnya repeat je baju lama-lama.


Syawal 1444H - Raya kedua

Biasa la mesti ada ootd kat kawasan rumah ayah ni banyak port pokok-pokok. Nampak la suasana kampung tu. Raya kedua takde gambar 4 beranak.

Syawal 1444H - Raya kedua
Siap ada effect asap kat belakang. Hahaha. Husband bakar daun kat tepi tu tarik ajak ootd dulu


Syawal 1444H - Raya kedua
Ibu dan anak bongsu. Orang kata kakak dan adik. Hahaha


Syawal 1444H - Raya kedua
Anak sulung pandai dah ootd


Syawal 1444H - Raya kedua
Muka sama jela ootd raya kedua. Yang lain belum balik. Kakak sulung ada je tapi jenis tak suka begambar


Menu raya kedua Cie buat kuah lodeh, nasi impit, sambal tumis, kuah kacang segera. Memang setiap tahun menu wajib ni.

Syawal 1444H - Raya kedua
Ramai puji sambal ni sedap. Hihi. Alhamdulilah


Syawal 1444H - Raya kedua
Kuah lodeh


Syawal 1444H - Raya kedua
Nasi impit


Syawal 1444H - Raya kedua
Kuah kacang ni beli yang instant je staf tempat kerja Cie jual. Masak sikit je dengan air dah siap


Tetamu datang sampai petang. Sebelah malam pulak buat bbq dengan family. Menu lain pulak. Family kami kalau bab makan memang nombor satu. Hahaha

Syawal 1444H - Raya kedua
Potato wedges anak buah buat


Syawal 1444H - Raya kedua
Coleslaw Cie buat


Syawal 1444H - Raya kedua
Mee goreng Cie dan anak buah buat


Syawal 1444H - Raya kedua
Blackpepper sauce Cie buat


Syawal 1444H - Raya kedua
Sate ni beli yang dah siap cucuk cuma bakar sendiri je


Syawal 1444H - Raya kedua
Ayam bbq dan sosej


Syawal 1444H - Raya kedua
Geng lelaki tukang bakar membakar


Syawal 1444H - Raya kedua


Syawal 1444H - Raya kedua


Syawal 1444H - Raya kedua
My sis buat fruit cocktail


Masa raya ni la macam-macam menu yang keluar. Raya ketiga menu biasa je dah masing-masing nak balik dah. Cie balik malam sebab husband dah kerja raya keempat. Cie masih cuti.

Nak story bab raya memang banyak. Sampai raya ke berapa entah kami beraya lagi sampai ke Bentong. Hihihi.

2 comments: