Thursday, 31 January 2013

saya suka bisnes!!!

As salam
Selamat sejahtera

Arini bz sangat tak sempat ngadap blog..lunch hour pon tak sempat tadi nak blogwalking..malam nih anak gadis ibu dah selamat sejahtera lena..so aman la sikit ibu nak coret2 kat blog ibu..babah pon selamat dah bedengkur tuh..ibu jap2 lagi baru nak selamat..nanti nak bagi susu kat adik..tengok la sape yg tejage kang..kalo tak babah ibu..

Ape ibu membebel nih..padahal nak cite bende lain tadi..back to our entry title...'saya suka bisnes'...

Cie nih sebenarnye minat sangat bebisnes..dari dulu lagi...dalam pikiran ade macam2 idea tapi tak terlaksane pon...Cie try bisnes online..sejak mase pantangkan Raisha Cie selalu online facebook n of course la selalu shopping online...terase sangat bes shopping online nih...kite tak perlu susa payah nak ke kedai nak beli barang tuh...sume bole online je just baya duit then barang sampai depan pintu..mudah dot com kan?tak perlu susah payah cari parking kalo kat shopping mall..lagipon dalam pantang dilarang keluar rumah hokayyyyyy...

Bile dah habis pantang tetcetus idea nak bisnes online la..untung2 tak untung belakang kire..yang penting minat..biase la bisnes..mule2 nak naik memang susa sikit..ape ade hal...yang penting USAHA,TAWAKAL in sha allah pasti akan membuahkan hasil...mane ade orang mule2 start dah berjaye..kalo ade jom tabik spring kat die....toing2...hihihi...

Mate dah ngantok pulak tapi semangat nak becerite...
Cie pon create la 2 page...1 page untuk produk Shaklee n 1 lagi page untuk Cie jual barangan penyusuan n pakaian kanak2 (yang nih belom ade stok lagi)...barangan penyusuan dah ade...ape yang Cie jual semua yang Cie pakai...sebagai contoh produk Shaklee tuh memang Cie makan...pastu barangan penyusuan tuh memang Cie gune macam botol susu MAM, botol storage ebm, bra pad & lain2...

Page Shaklee -> Syafiyah Vita Shoppe
Page Barangan Baby -> Syafiyah Shoppe

Jom la support Cie...tak beli pon takpe like je...i tak kesah...hihi...

Tadi borak2 ngan encek hubby tentang perancangan bisnes kami...pastu nak bukak company baru...company encek hubby skang gune nama die Acqmeal Enterprise so macam susah je nak sebut kan...tapi entah bile la nak g SSM nak register new company..mudah2an plan bisnes kami berjaya nanti...yang penting USAHA...takde kejayaan datang begolek2 tanpe USAHA ye u ols..

Sekian...mate dah ngantok sangat2 dah nih...gudnite u ols...

 

No comments:

Post a Comment