0

Tajuk entry macam mengeluh kan tapi sebenarnye nak menggambarkan tugas seorang ibu tuh bukan senang..bile dah rase jadi ibu nih baru tau perit pedihnye seorang ibu nak mendidik anak..

Skang nih pon masih belum tido..duk pk ape nak masak utk bekal g umah bs esok..setiap ari menu bertukar2 nak bagi anak tak jemu..

Sebelum tido kena check dulu keperluan anak utk hantar ke umah bs esok dah ready ke belom..simpan baju dalam beg..siapkan bakul susu..macam2 la lagi..kadang2 telupe bile dah baring baru teringat teros la bangun semula takut esoknye terlupa sebab rushing nak g kije..

Lagi2 skang encek hubby cume ade kat umah weekend je..kadang2 weekend pon takde..semua keperluan anak sy uruskan sorang2..kadang2 rase penat tapi nak buat camne tanggungjawab encek hubby pd kije lebih utama..mujur la kije office hour..pagi g kije petang dah balik..tuh pon sampai umah dah pukul6..jarak dari umah ke office lbh kurang 1/2jam..setiap hari drive ulang alik..terasa penat..balik umah uruskan anak pulak..sampai tahap kadang2 suo encek hubby cr kije lain..

Sebab tuh la sy cari peluang utk tambahkan pendapatan keluarga..buat bisnes utk dapat side income..kalau income dah 5angka memang sedap..nak sangat berjaya dengan shaklee nih..bukan tak besyukur dengan kije skang nih tapi nak buat sesuatu utk kemajuan diri..

Seronok tengok orang lain berjaya..ade bisnes sendiri..ade mase dengan keluarga..tuh yg sy nak..bukan kekayaan yg sy cari..tapi kebahagian..mase anak banyak kat umah dengan bs..kul7 lbh pagi dah keluar g kije..kul6/6 lebih petang br sampai umah..tak dapat tengok anak membesar depan mata..

In shaa allah bulan 10 nih sy nak bangkit..sy nak usaha lebih gigih lagi utk berjaya..orang lain boleh kenapa sy tak..dorg makan nasi sy pon makan nasi..so takde beza..yg beza pon usaha..usaha dorg gigih mungkin usaha sy ala kadar je..

Ya Allah kau permudahkan lah urusan ku..kau bantu lah aku utk berjaya..amin

Post a Comment Blogger

 
Top