0
Pagi tadi dah jumpe o&g dr.maw..mase tengah tunggu turn tuh gilos bedebar2..nak terkencing terberak semua ada..dah la ramai orang kat klinik pakar rini..dorang bukak 2 klinik..full house la..lame jugak nak tunggu turn..dekat 2jam kot..
Mase jumpe dr.maw tuh dia tanye jela camne ritu czer..dia dah lupe kot dia yg toreh perut i ritu..tapi i tak sedar pon masa tuh full body dorang bius..
Mase scan tadi ok la tali pusat n uri kat atas..kepala dah kat bawah..dr.maw cakap hopefully ok la during deliver nanti..dia kata bole deliver normal..yelah dulu pon bukan ade problem pon cuma mase dah 5cm br jadi cord prolapse..ritu ada cerita kesah cord prolapse..bole baca entry nih --> CORD PROLAPSE..
Scar pon ok takde masalah..cuma tadi dr.maw tekejot tengok perot comel lote je tapi berat baby ok la..jantung semua ok td..dia estimate 3.9kg deliver nanti..huhu..estimate je kan..macam raisha ritu doc estimate 3.5kg tapi keluar je 2.55kg..tengok perot ibu2 yg dtg cek semua bapak besar..huhu..i je mcm br preggy pulak..
I rase scar cepat baik nih mesti penangan i makan vitamin c n zinc complex shaklee..kalau tak mesti scar lambat baik..syukur sangat..
Alhamdulillah lega rasa..mohon dipermudahkan lah mase nak deliver nanti..

Post a Comment Blogger

 
Top