0

As salam
Selamat sejahtera

Tak menahan tajuk entry i..hahaha..lantak la kan..actually i nih nak amik mood nak packing beg esok nak beholiday..holiday la sangat kan..orang yg dah lama tak keluar rumah camnih la..

Sesaje je nak tulis entry pasal set selim melim gitu..sebab i rasa lately nih i makan tak hengat u know..boleh pulak tengah malam makan nasi lagi..tak pernah2 dalam hidup i tau..memang menjurus kepada menternak lelemak la..pastu tido..hah memang cari nahas i tell u..

Bukan i buruk lantak tau tapi sebab i menyusu baby memang akan cepat rasa lapar..makanan yg i makan tuh la diproses menjadi susu..ye ke tak teori i nih..i.rasa betol..tak kesah la janji i makan benda bekhasiat n khasiat tuh transfer kat baby..sebab tuh i amik suplemen..i tak yakin makanan yg i makan tuh masih kekal zat nya..

Ok bebalik kepada cerita set selim melim tadi kan..i start consume semula masa dalam pantang..takut jugak badan naik baik get ready awal..i dah serik pernah berat badan sampai 60kg..fuhhh hari ini dalam sejarah seumur hidup..pastu terus dah serik..sampai tahap peha dah begesel2..ohhhh noooooo...baju seluar semua tak payah cakap kalau beli kat shopping mall tuh 40x (tipu) duk keluar masuk fitting room tuh..nak cari size org 60kg..memang payah la kan..so sila jangan ulang kesilapan lalu..

Bak kata pepatah 'prevent is better than cure'..bila dimelayukan jadilah 'mencegah lebih elok dari merawat'..macam kes kurus nih la..takkan dah gemuk baru nak kuruskan badan kan..lebih elok jaga badan tuh sebelum jadi gemuk..

Kalau u ols malas nak telan2 suplemen nih takde masalah kalau u ols sanggup jaga pemakanan..diet la dalam erti kata lain..makanan tuh tak bole makan..makanan nih tak boleh makan..sudahnya tengok je orang makan..tak pon hidu je bau..i malas nak pantang2 makan nih..selagi kita sihat nih makan jela ape saja..nanti dah sakit air masak pon rasa kelat tau..

Anak2 dara dah tido i nak stop dah cerita kurus murus nih..i nak sidai baju n packing baju2 esok pagi nak gerak dah..nak ke mana?nanti i stori mori..

Bubye..

Post a Comment Blogger

 
Top