Tuesday, 6 October 2015

Resepi Salad Ringkas

Assalamualaikum. Salam Sejahtera.

Korang lunch apa hari nih? Cie nih tak tau dah nak lunch apa. Bosan dah menu yang sama je. Kalau rumah dekat dengan office confirm balik rumah masak sendiri je. Nak keluar pun satu hal malas nak menapak dari office kat tempat parking sangat jauh. Nampak sangat kan pemalas. Sepatutnya lagi banyak berjalan lagi bagus kan. Hihihi.

Takpela dah bawak bekal simple salad tadi. Kebetulan dalam fridge memang ada lettuce so potong-potong je letak dalam bekas. Letak keju chesdale sekeping carik-carikkan, letak 1 sudu besar mayonis. Sudah siap boleh dinikmati. Senang je nak buat kan. Kalau nak lagi gempak letak isi ayam bakar. Lagi sedap.





Agak-agak berapa kalori salad ringkas nih kan. Lettuce 13kcal, mayonis 60kcal, keju chesdale 60kcal. Lebih kurang la nih Cie google je semua sekali 133kcal. Rendah jela. Hihi. Padahal pagi tadi dah makan ban bilis, pukul 11 tadi dah makan mee kerinting goreng. Malam kang kena kurangkan makan nampaknya tapi tak boleh tahan kakakku selalu masak sedap-sedap. Huhu. Takpe telan LECITHIN dulu sebelum makan, selepas makan telan ALFALFA, sebelum tidur telan HERB-LAX pulak.

No comments:

Post a Comment