Tuesday, 7 June 2016

Tema Raya 2016

Assalamualaikum. Salam Sejahtera.

Ramadhan sudah menjelma. Tak lama raya la kan. Settle dah ibu membeli baju raya kami 3 beranak. Tu la every year sebelum beli dah pilih nak warna apa tapi bila sampai kedai mesti tak dapat warna tema yang dipilih.

Plan asal nak warna hijau. Sebab babah dah ada baju melayu warna hijau masa perbarisan apa entah lupa dah. So tak perlu la membazir kan guna jela yang tu. Just cari baju kami 3 beranak jela.

Sabtu lepas ke KL. Plan memang nak beli baju Gene Martino lagi macam tahun lepas senang dapat sedondon nanti. Dah try 1 design tu warna hijau tapi malangnya size adik takde. Pilih punya pilih akhirnya kena tukar warna dan design lain. Warna biru yang takde dalam plan pun. Huhu.

So beli la untuk 3 beranak je. Baju babah nanti babah cari lain. Tahun ni best sikit dapat extra free gift lunch box dan sampul duit raya. Tahun lepas dapat sampul raya je. Paper bag pun meriah sikit tahun ni. Settle dah baju raya pertama. Biasanya raya pertama je beli baju sedondon. Raya seterusnya belasah je apa yang ada. Hihi.

paper bag yang menarik warnanya


percuma lunch box dan sampul duit raya


Kebetulan hari tu masa nak pergi APC ada dah beli baju kat Gene Martino Jerantut ada offer RM150 untuk 2 pasang. Apa lagi rembat la terus. Biasa sepasang pun dah RM159. So boleh juga pakai untuk raya. Baru sekali je pun pakai kan. Hihi. Penjimatan itu penting.

Finally tema raya kami tahun ni warna biru. Hoho. Kalau u ols nak beli baju kat Gene Martino dengan harga ahli just whatsapp me 012-9755310 nanti i akan bagi details untuk u ols. So boleh dapat diskaun tau.

No comments:

Post a Comment