Cuti-cuti Di Putrajaya 2022

 PUTRAJAYA 2022

putrajaya


Cuti sekolah awal September hari tu dimanfaatkan dengan percutian ke Putrajaya. Sekali la dengan anniversary wedding trip ibu dan babah. Lama tak bercuti ke Putrajaya.

Asalnya nak penuhi request anak-anak nak pergi zoo. Bagi Cie macam tak berbaloi je harga tiket zoo tu. Pernah dah pergi Zoo Taiping. Takut anak-anak bosan pulak. So plan la nak bawak ke petting zoo kat Maeps Serdang.

Bila tanya anak-anak dah takut pulak nak bagi makan animals. Tak jadi la pergi zoo. Cuma pergi makan je di House of kambing. Dapat la tengok unta kat HOK tu. Best makan kat situ InsyaAllah akan repeat lagi.

Sebelah petang pusing-pusing Putrajaya pulak. Lama sangat tak ke Putrajaya sejak covid menyerang hari tu.

DATARAN PUTRAJAYA

Selalunya kalau ke Putrajaya ni memang tak miss la pusing kat sini. Selalunya full la parking. Sekarang pun dah ramai penjual makanan kat car boot je. Pusing je bulatan dataran tu macam-macam ada jual.

Sempat la membeli roti kaya, air, jeruk mangga. Ada banyak lagi makanan lain yang dijual kat situ. Sambil pusing-pusing cari parking.

putrajaya


putrajaya


putrajaya


putrajaya


putrajaya


putrajaya


putrajaya


putrajaya


putrajaya


putrajaya


FOOD TRUCK

Sebelah malam pulak kami cari makan kat Food Truck betul-betul depan Dorsett Putrajaya. Best jugak kat situ banyak makanan yang dijual. Ada live band jugak. Sambil makan sambil berhibur.

putrajaya


putrajaya


putrajaya


putrajaya


putrajaya


putrajaya


putrajaya


PESTA LAMPU PUTRAJAYA

Balik dari makan kat food truck tu kami balik hotel. Nak tengok lampu-lampu pulak bawah hotel tu je. Jalan kaki je kami dari hotel. Ramai jugak orang. Pesta lampu tu ala-ala I-City kat Shah Alam tu. Cantik la jugak untuk bergambar kenangan.

putrajaya


putrajaya


putrajaya


putrajaya


putrajaya


putrajaya


putrajaya


Tak banyak pun tempat kami sempat pergi. Kebanyakkan tempat di Putrajaya ni dah pernah pergi. Tu yang taktau nak ke mana dah. Pusing-pusing jela bawak anak-anak time cuti sekolah. Lama tak berjalan sangat sejak PKP dulu tu.

Post a Comment

0 Comments