Pulse Grande Hotel

 PULSE GRAND HOTEL PUTRAJAYA

Pulse grande hotel putrajaya



Cuti sekolah awal September hari tu kami bercuti ke Putrajaya. Lama sangat dah tak bercuti ke sana. Cie google hotel yang sesuai untuk kami bercuti. Anak-anak request hotel yang ada bath tub. Alhamdulillah jumpa juga Pulse Grande Hotel yang sesuai dengan bajet percutian kami.

Dulu hotel ni diberi nama Shangrila Hotel. Sekarang dah diambil alih oleh Pulse Grande Hotel. Selesa la bercuti di sini. Hotel terletak di atas bukit. Jauh dari bunyi bising kereta. Ada pokok-pokok menghijau.

Pulse grande hotel putrajaya
Sejuk je mata memandang


Pulse grande hotel putrajaya
Lobi di tingkat 3

Pulse grande hotel putrajaya
Dah check in dapat la excess card


Pulse grande hotel putrajaya
Hotel ni kalau cat semula mesti lagi cantik. Kat dalam cantik tapi luar nampak macam buruk sikit


Pulse grande hotel putrajaya
Tempat parking kereta jauh sikit sebelah sana tapi hotel ada sediakan buggy


Pulse grande hotel putrajaya
Pandangan dari dalam lift. Hotel dalam taman

Bilik kami di tingkat 2. Dari lobi kena turun la 1 tingkat. Lobi di tingkat 3. Jom kita tengok bilik pulak.

Mula sekali masuk dah nampak bathroom. Memang sangat selesa macam boleh tidur dalam tu. Hihi. Ada sliding door yang boleh dibuka so senang la boleh pantau anak-anak mandi dalam bath tub. Pintu bathroom pun unik. Sliding door kayu.


Pulse grande hotel putrajaya


Pulse grande hotel putrajaya


Pulse grande hotel putrajaya


Pulse grande hotel putrajaya


Pulse grande hotel putrajaya


Pulse grande hotel putrajaya


Pulse grande hotel putrajaya


Pulse grande hotel putrajaya


Bathroom sangat luas dan selesa. Boleh tidur dalam tu pun muat. Hihi. Memang selesa sangat menginap kat sini.

Pulse Grande Hotel
iron board ada sekali ni senang tak payah nak mintak pada housekeeping dah


Pulse Grande Hotel
lain dari yang lain wardrobe kat sini. siap ada torchlight kat dinding tu. Pocket kulit tu tak sure untuk apa. Sejadah juga disediakan


Pulse Grande Hotel
Kalau bercuti kat hotel memang Cie ambik double bed gini baru muat 4 beranak nak tidur


Pulse Grande Hotel
yang ni pun diperbuat dari kayu. ada tv, fridge dan coffee and tea facilities


Pulse Grande Hotel
meja tulis pun ada yang ni sangat unik. meja tu ada cermin muka sekali so boleh la nak make up kat situ


Pulse Grande Hotel
kat balkoni tu kotor tapi ok la boleh je ootd pakai selipar


Pulse Grande Hotel
nak ootd kat balkoni kena pakai kasut sebab kotor sikit


Pulse Grande Hotel
tu la meja yang ada cermin yang unik tu. boleh tutup kalau taknak guna dan boleh dijadikan meja tulis


Pulse Grande Hotel


Pulse Grande Hotel
peti tersorok dalam almari bawah tv tu


Pulse Grande Hotel
inner safe pun ada jugak kalau nak simpan barang berharga. tak pernah guna pun


Pulse Grande Hotel
yang ni pun tersorok ingatkan takde. bila buka semua almari yang ada baru la jumpa duk bawah tv tu


Pulse Grande Hotel
family potrait masa ni nak keluar jalan-jalan


Pulse Grande Hotel
kasi can la laki bini ni nak mesra-mesra. hahahha


Pulse Grande Hotel


Pulse Grande Hotel
pandangan dari balkoni bilik. kat bawah ni malam-malam ada pesta lampu macam i-city tu. boleh la untuk ambik angin malam dan ootd bawah sinaran lampu. 


Pulse Grande Hotel
family portrait sebelum check out



Walaupun hotel ni hotel lama tapi facilities masih dijaga dengan baik. Bilik pun masih cantik dan bersih. Cuma kat balkoni tu je kotor sikit tapi ok je kami pakai kasut nak ootd kat situ.

Makanan je tak boleh nak komen sebab kami ambil bilik yang takde breakfast. Almaklum la Cie masih IF lagi tu yang memang skip breakfast. Anak-anak dan suami makan roti je untuk breakfast. Lunch baru makan heavy meal.

Overall memang puas hati menginap kat sini dan InsyaAllah kalau ada rezeki nak repeat lagi. Staf hotel ni pun sangat friendly dan semuanya baik-baik.

Memang 5 bintang la Cie boleh bagi kat hotel ni. Semoga terus kekalkan service yang baik.



Post a Comment

0 Comments