Sri Norjannah Thai Taste - BLOG ROZIAH MUHAMMAD NOR

Tuesday 7 May 2024

Sri Norjannah Thai Taste

 Kedai Makan di Kuala Lipis

Plan hari ni nak masak ikan patin untuk dinner. Balik rumah tadi dah 5 lebih sebab tadi ada mock survey akreditasi. Bila dah penat tu malas dah nak masuk kitchen. Cakap kat anak-anak dan suami makan luar jela try kedai makan baru yang kita tak try lagi.

Sri Norjannah Thai Taste

Kedai ni dekat je dari rumah. Taman sebelah je. Dalam 5 minit je kot. Dulu owner lain kedai makan ni. Sekarang dah tukar owner baru dah. Meriah kedainya ada lampu merelip merelap je.


Sri Norjannah Thai Taste

Order makan 3 je. Tu pun tak habis. Ibu habiskan makanan si adik Rania. Babah order bihun goreng dan keropok goreng, kakak order nasi goreng seafood, adik order nasi goreng ayam. Makanan kat sini ok la. Takdela kata sedap sangat tu tapi boleh la.

Sri Norjannah Thai Taste


Sri Norjannah Thai Taste


Sri Norjannah Thai Taste


Sri Norjannah Thai Taste


Lepas kenyang makan balik rumah sambung berehat. Bila dah penat mental tu, fizikal pun terikut penat juga la. Esok la kita sambung masak ikan patin kita tu.

11 comments:

  1. Kadang bila penat sangat nak makan pun tak berapa lalu, rasa nak rehat je...

    ReplyDelete
  2. bila bdn penat mmg tak berapa ada mood nak buat apa-apa hehe.. tp nampak menyelerakan jugak semua tu hehe

    ReplyDelete
  3. bila udang duduk bertenggek atas nasi goreng tu, kelihatan nasi goreng tu sangat menggiurkan.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taktau nasi goreng seafood tu anak je makan.

      Delete
  4. kitaorang dulu time anak kecik memang balik keje petang rehat2 dulu malam keluar makan,tak rajin nak masak haha..anak dah besar baru rajin sikit masak waktu pagi,lauk tu bawa sampai ke malam

    ReplyDelete
  5. Kak SA sekarang kan kalau makan kat luar memang susah nak habis walau portion tu ngam ngam je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak selera ke kak? Masakan sendiri jugak best kan.

      Delete
  6. Beberapa kali saya makan di rumah makan yg menyajikan Thai foods di Penang, dan mostly juga pakai lampu kecil warna warni atau kelap kelip 😄. Sepertinya sudah jadi identitas yaa. Tapi sukaaa makan di kedai begini, Krn biasanya not bad rasanya.

    ReplyDelete