0
Bila Isnin je ramai la yg 'monday blues'. Bila monday blues je mesti hari isnin. Dah nama pun monday blues kan. Hahaa.
Dulu2 i ols pun mengalami jugak sindrom monday blues nih. Yelah masa tuh duduk kerja kat tempat orang. Duduk rumah sewa yg tak rupa rumah. Siapa2 pun memang akan rasa tak selesa kan. Walaupun ada orang beranggapan apa kena mengena kan. For me memang ada kena mengena.

Rumah yg kita tinggal kalau tak selesa fikiran kita akan terganggu. Bila fikiran terganggu secara tak langsung produktif kerja pun akan turut terganggu. Mula la perasaan malas tuh membuak.
Biasa terjadi pada hari Isnin sebab hari pertama mula bekerja setelah bercuti dihujung minggu. Perasaan malas nak pergi kerja.

Rakan sekerja pun memainkan peranan. Kalau kita dapat rakan sekerja yang menyenangkan insyaallah perasaan terhadap kerja pun akan bercambah. Kita rasa happy je nak kerja.
Alhamdulillah sekarang no more monday blues. Dah happy kerja sebab dah dapat balik duduk kat kampung sendiri. Buruk macam mana pun rumah sendiri tetap best. Dapat officemate yang sporting.
So now no more monday blues. Kerja makin lama makin banyak so tak sempat nak monday blues bagai.

Pengedar Bebas Shaklee Kuala Lipis
(Master 2 be)
Roziah Muhammad Nor
0129755310

Post a Comment Blogger

 
Top