2
Assalamualaikum. Salam Sejahtera.

Dah ada musim durian ke sekarang nih ye. Tengok kat timeline facebook hari-hari lalu gambar durian yang menggoda itu. Huhuhu. Alangkah bestnya kalau dapat makan sebiji. Kat kebun ayah macam takde pulak nampak berbuah. Tak menjadi la kot. Kalau menjadi jenuh nak makan sebab banyak sangat. Ingat lagi masa kecik dulu belambak buah durian. Masa tuh mak buat tempoyak. Sekarang nih dah kurang menjadi musim durian.

musim durian


Tadi my abang ipar carikan durian untuk my anak dara. Kakak memang suka makan durian. Tempoyak pun dia boleh ratah macam tuh je. Bersungguh dia makan. Ada la 4 5 ulas dia makan sorang. Adik tak suka durian. Maybe sebab lembik. Adik tak suka sangat makan something yang lembik. Konon-konon lepas berbuka nak makan. Terlupa pulak nak makan.

Satu hari nanti nak beli tanah then tanam durian banyak-banyak. Boleh makan puas-puas. Hihihi. Banyak yang kita boleh buat dengan durian nih. Antaranya tempoyak, pulut durian, crepe durian dan banyak lagi la. Dari tempoyak pulak kita boleh buat pelbagai jenis masakan.





Jika berminat nak mencuba sendiri PRODUK SHAKLEE boleh hubungi saya:

Pengedar Shaklee Kuala Lipis dan Seluruh Malaysia
Roziah Muhammad Nor
Double SR Enterprise ( CT 0028861-M )
ID: 890962
Facebook Page: Petua Nak Kurus
Instagram: ROZIAH_MUHAMMAD_NOR
Emel: syafiyahvitashoppe@yahoo.com
0129755310 (whatsapp/wechat/sms)

Daftar Keahlian Sila Isi: BORANG KEAHLIAN SHAKLEE

Post a Comment Blogger

  1. i shaa ALLAH semoga termakbul impian akak tu :)

    kat sini pun saya tengok durian kecik2 je lahai

    ReplyDelete

 
Top