Lepak Santai Di Family Mart - BLOG ROZIAH @ CIE

Sunday 21 January 2024

Lepak Santai Di Family Mart

 Family Mart Kuala Lipis

Balik dari jadi Juri Pertandingan Masakan Kuih tadi saja ajak anak-anak lepak santai je kat FamilyMart Kuala Lipis. Perut kenyang dah rasa 14 jenis kuih tadi. Hihihi. Kiranya lunch tak masak dah. 


lepak santai di family mart

Tak ramai sangat orang kat FamilyMart hari ni meja pun banyak kosong so boleh la lepak santai je. Takde aktiviti jugak hujung minggu ni. Takde tempat juga nak melepak santai. Pagi tadi pun lepas sarapan di Kedai Kopi Stesen terus pergi beli barang dapur sikit. Takde beli banyak pun. Beli bahan untuk masak mee sup malam ni dan beli ikan patin je untuk masak esok ke lusa.


Lepak Santai Di Family Mart
beli oden jela buat kudap-kudap sambil melepak


Lepak Santai Di Family Mart
taktau la apa 2 beradik ni nak ambil pulak tu


Lepak Santai Di Family Mart
sentiasa bersedia je kalau nampak ibu hala hp kat dia. haha


Lepak Santai Di Family Mart
anak sulung memang susah sikit nak ambil gambar dia


Lepak Santai Di Family Mart
suruh ibu ambil gambar cepat-cepat dia nak makan aiskrim takut cair


Lepak Santai Di Family Mart


Lepak Santai Di Family Mart
beli sikit je sebab memasing dah kenyang sebenarnya cuma saja nak melepak kat FM ni


Lepak Santai Di Family Mart
ibu dan kupi berpisah tiada. hahaha. hazelnut latte ni sedap


Lepak Santai Di Family Mart
ibu minum je tak makan. hirup sikit kuah oden.


Lepak Santai Di Family Mart


Lepak Santai Di Family Mart


Lepak Santai Di Family Mart
babahnya duk perati je ke anak-anak dara dia makan


Sebelum keluar dari FamilyMart tadi 3 beranak tu duk beli roti pulak. Ibu je tak beli. Tak minat sangat makan roti. Setengah hari keluar rumah, lepas balik dari FM terus balik rumah.


14 comments:

  1. Tengok adik pegang aiskrim teringat anak2 sendiri, suka aiskrim matcha kat FM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dorg ni suka coklat. hari tu dah beli matcha ibu yang kena habiskan.

      Delete
  2. Kat tempat Naniey selalu ramai orang. Nak lepak dalam fm tak dapat sebab tempat makan pun ada 4 kerusi je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sini ada masa ramai, ada masa takde orang. bermusim jugak.

      Delete
  3. memang rare nampak FM lengang macam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kami pun terkejut tengok. selalu memang beli take away je tak merasa la nak melepak situ.

      Delete
  4. Replies
    1. Melepak kejap je dah siap makan terus balik.

      Delete
  5. Family Mart best jer nak makan2 santai.. Just kena prepare duit je la hahahh :D

    ReplyDelete